dimarts, 5 de juny del 2012

Los pequeños músicos. Experiència d'aplicació

Aquest programa, comentat i analitzat en una entrada anterior, va ser creat per un professor d’educació musical del CEIP Rei en Jaume de Valencia. El programa va ser experimentat, amb resultats molt bons, per alumnes des de tercer fins a sisè de  primària.
El professor comenta que el programa va ser molt útil treballar-lo individualment a l’aula d’informàtica, tot i que abans ja l’havien treballat de forma col·lectiva.
També explica que les pantalles d’avaluació són un gran element de motivació pels alumnes.

diumenge, 3 de juny del 2012

Experiència realitat augmentada

La realitat augmentada també pot ser una gran eina per fer-nos una idea de com és el 3D; així ho explica Víctor Valbuena, ja que va dedicar el seu treball de recerca sobre aquesta innovació tecnològica. També ens parla de l'experiència a l'Institut Vilatzara a Vilassar de Mar de Barcelona.

Aquí us deixo el vídeo. Feu-hi un cop d'ull!



Innovació educativa amb les TIC en l'educació artística, plàstica i visual.

Sara Pérez Ángeles ens presenta el llibre que porta per nom "Innovación educativa con las TIC en la educación artística, plástica i visual" de la creadora de la red social ring, Educación artística en clave 2.0, Ángeles Saura. Aquest llibre ajudarà al lector a comprendre com i quan es va produir la incorporació de les TIC en l'àmbit educatiu i, concretament, dins l'àrea d'educació artística, plàstica i visual. Així doncs, dins d'aquest llibre hi trobem recursos digitals més importants de l'àrea i exposa interessants experiències didàctiques realitzades per diferents docents. Si en voleu saber més, feu clic aquí.


Educació Plàstica a través de les TIC

"Educación Plástica a través de las TIC" és un article publicat per Marta Vázquez Reina on ens diu que les que les noves tecnologies agilitzen i enriqueixen l'ensenyament i l'aprenentatge dels continguts curriculars de l'àrea d'educació artística, visual i plàstica. Ens explica, doncs, que aquesta evolució cap a les TIC dins aquesta àrea consisteix en beneficiar-se de totes les possibilitats que el món digital brinda a aquesta àrea curricular, ja que és possible compartir i aprofitar idees i pràctiques entre docents, així com fer ús dels recursos digitals i multimèdia d'utilitat per desenvolupar les tasques plàstiques. 
Us recomano la lectura d'aquest article ja que ens ofereix una visió de l'expressió artística digital i a més hi podem trobar diferents recursos en línia com Plas-Tic, Educacionplastica.net, Taller de plástica, Pixelandia, Espiral Cromática i Proyecto Primartis

El codi QR

Aquest vídeo ens mostra diferents funcions que pot tenir el codi QR.

Us animo a veure'l, és molt interessant!



Musiqueando

Musiquando és un joc molt semblant al trivial, però amb preguntes musicals. El joc treballa diversos continguts com la grafia, l'audició, els instruments o la història. És un joc molt entretingut que es pot jugar tant individualment com en grup.

Us animo a divertir-vos aprenent amb aquest joc!



Anàlisi: Musiqueando

Projecte Primatis

Projecte Primatis és un recurs en línia per a l'ensenyament de l'Educació Artística a Primària. Aquest va destinat tant per al professorat, el qual pot escollir diferents opcions del que el programa el permet; per a l'alumnat, el qual pot escollir entre tres mons diferents que un Mag els anima a aventurar-se; i finalment al públic, el qual també pot interactuar amb aquest recurs. Aquest programa multimèdia ofereix un gran ventall d'activitats relacionades amb molts conceptes i continguts de l'àrea d'educació artística molt interessants i molt educatives. No t'ho perdis!


Per a saber-ne més, entre dins la fitxa tècnica!

Los pequeños músicos

Los pequeños músicos és un programa multimèdia per treballar l'educació musical a les escoles de primària. Aquest programa és adient per a l'alumnat de cicle inicial i cicle mitjà. És molt entretingut i divertit, ja que és presentat per dos personatges molt simpàtics, Sol i Tempo. El programa ofereix activiats per aprendre les notes musicals i els diferents ritmes.

Us animo a provar-lo!



Músiques del món

Músiques del món és un material multimèdia i multicultural que ofereix als nens i nenes una gran quantitat d'informació sobre les diferents músiques, danses i instruments que podem trobar arreu del món. Vols aprendre   tots aquests aspectes de les diferents cultures que enriqueixen el nostre món? Vols escoltar audicions i els sons que fan diferents instruments que mai o en poques ocasions has vist? No t'ho pensis més i aventura't! Entra a Músiques del món i diverteix-te tot aprenent. 



Per a més informació, us deixo la fitxa tècnica.

El misterio de las miradas de Thyssen

Aquest programa consisteix en endevinar, a partir d’una pista, diferents quadres. L’objectiu d’aquest joc és descobrir el misteri que John Vyndel va deixar escrit en el seu diari, a partir de diverses mirades sospitoses.
El programa ens permetrà endinsar en aquest museu i conèixer les diferents obres d'art que hi ha.


El Govern aprova el Pla idigital, que posicionarà Catalunya entre les 10 euroregions capdavanteres en TIC el 2020


El Govern va aprovar, el 22 de maig del 2012, el Pla idigital perquè Catalunya fos un referent d’innovació de les TIC a nivell Europeu. Aquest pla té com a fita que Catalunya es posicioni en el grup de les 10 capdavanteres en TIC l’any 2020.
Per fer-ho caldrà:
-Incrementar un 11,2% el nombre de llars amb accés a internet, fins a les 2.123.000 llars.
-Invertir un 60% més en R+D+I fins als 5.275 milions d’euros.
-Incrementar un 75% el nombre d’ocupats en ciència i tecnologia fins arribar a 1.300.000.
-Incrementar un 140,8% el nombre de patents TIC fins a les 1.150.
A més a més, aquest pla acull els objectius que marca l’Agenda Digital per Europa, que són:
         -Cobertura de banda ampla bàsica.
-Subscripcions de banda ampla ultra ràpida.  
-Percentatge de població que efectua compres en línia.  
-Percentatge de pimes que utilitzen el comerç electrònic.  
-Inclusió digital. 
Per últim,També amb l’idigital volen millorar la competitivitat empresarial amb es TIC, potenciar el sector tecnològic català, dinamitzar l’ocupació gràcies a les TIC, impulsar projectes tractors de l’Administració, fomentar la integració digital de la ciutadania i potenciar accions de proximitat i referència.
Voleu llegir més sobre aquesta notícia? Aneu a aquest enllaç: Pla idigital 

Recursos Guiainfantil

La pàgina web i el portal del youtube de Guiainfantil ens ofereix molts recursos per treballar amb els nens i nenes. Aquesta pàgina està encarada cap als pares/mares i tutors/es, però hi ha diferents apartats que, com educadors, també ens poden interessar i segurament ens seran de gran ajuda.
Al portal del youtube, trobem un apartat dedicat exclusivament a les cançons infantils. Ens poden servir per a l’educació musical i també les podem treballar interdisiplinarment. Per exemple: la cançó de l’abecedari; la podem treballar a l’àrea de música, a educació física si ballem, a l’àrea de llengua, etc.
Pel que fa a la pàgina web, un dels apartats que més ens interessa és el que es diu educació. Podem trobar-hi articles relacionats amb temes que es poden tractar a l’escola com per exemple l’hiperactivitat.

Aquí us deixo un vídeo d’una de les moltes cançons:




Aquí teniu l’enllaç de l’apartat de cançons del youtube: Cançons

Aquí teniu la pàgina web: Guiainfantil

Experiència a l'aula sobre La Ventafocs. Programa multimèdia "Una mà de contes"


L’experiència sobre el Treball de la Ventafocs la va fer Carme Monter, al CEIP Els Raiers.
L’activitat es va fer en una escola d’Educació Especial a dues nenes de cicle superior. El llenguatge oral d’aquestes nenes és força desenvolupat, però els costava crear noves històries, fer conclusions, etc.
Amb aquesta activitat van voler treballar:
- posar-se a la pell dels personatges del conte
- analitzar les vivències dels protagonistes i relacionar-les amb les seves
- davant d’un problema o dificultat pensar diferents solucions i escollir l’adient

Van fer diferents activitats com:
-Joc: una deia una frase i l’altra l’havia de continuar tot seguint l’argument del conte.
-Posar nom als personatges
-Inventar-se un cartell semblat al de la Ventafocs.

El paper del docent fou clau, ja que ajudava a desenvolupar l’activitat a través d’un diàleg dirigit per extreure diferents opinions i conclusions.

Van estar molt satisfets de la feina feta i les nenes van aprendre a raonar a partir d’un conte, conèixer les seves pròpies emocions i les dels altres.




Aquí us deixo l’enllaç de l’experiència, si llegiu més avall en podreu trobar més d’un, són molt interessants: Experiències 

The Music Room

The Music Room és un programa amb anglès que et permet conèixer diferents estils de música, diferents grups d'instruments i com es diuen.



Tots aquests conceptes ens els expliquen amb anglès. Trobo molt enriquidor que hi hagi aplicacions educatives amb anglès, ja que l'aprenentatge d'aquest és molt important.

Aquí us deixo l'enllaç de l'anàlisi: Anàlisi The Music Room

La Veu

La Veu és un joc que consisteix en un penjat de paraules.
Està relacionat amb l'educació musical , ja que es treballes conceptes d'aquesta àrea.
És senzill i divertit, intenteu no gastar totes les vides!


Aquí us deixo l'enllaç perquè feu un cop d'ull a l'anàlisi: Anàlisi La Veu

dissabte, 2 de juny del 2012

Experiències educatives amb nous entorns d'ensenyaments

Iñaki Huerta, coordinador de les TIC a l'Escola Garbí  i membre de la Fundació Pere Vergés de Badalona, ens explica les seva experiència amb el Moodle com a eina pedagògica i de comunicació a l'escola del s.XXI.
Ens explica que l'arribada de les TIC a l'escola va provocar una sèrie de canvis en la manera de treballar del professorat a dins i a fora de l'aula, i també en l'organització de la logística del dia a dia del docent. Iñaki Huerta ens invita a saber els processos que varen seguir en la implantació del seu entorn virtual basat en el Moodle i de la reflexió profunda sobre les innovacions en les fórmules pedagògiques i la millora de l'aprenentatge dels seus alumnes.

Impacto de las TIC en la educación

L.I. Francisco Paulín Martínez ens explica en aquest article l’impacte que han tingut les TIC en l’educació, els seus avantatges i els seus inconvenients.
A partir dels anys 90, la societat ha tingut grans canvis en la manera d’aprendre i de relacionar-se, s’ha convertit en la societat de la informació. Aquest canvi ha sigut impulsat per les tecnologies de la informació i la comunicació.
Les TIC tenen una gran quantitat de funcions educatives. Són un mitjà d’expresió i creació multimèdia, un canal de comunicació, una font d’informació i recursos, un mitjà didàctic i per a l’avaluació,etc.
Els impactes que han tingut les TIC, en l’educació, els podem visualitzar de dues maneres diferents, els avantatges i els inconvenients.
Pel que fa als avantatges, des de la perspectiva de l’aprenentatge, podem trobar l’interès, la interacció, l’aprenentatges a partir d’errors, l’alfabatització a partir digital i audiovisual i la millora de les competències d’expressió i creativitat.
Respecte als inconvenients, podem trobar la distracció, la dispersió, la pèrdua de temps, les informacions no fiables, la visió parcial de la realitat i l’ansietat.
Segons l’autor de l’article, s’haurien d’aprofitar els avantatges que ens ofereixen les TIC i minimitzar els inconvenients amb un canvi d’actitud.

El 72% dels docents creuen que les TIC milloren les qualificacions acadèmiques

A la pàgina web educaweb.com trobem aquesta notícia del dia 30/10/2011 la qual ens diu que la majoria dels docents que estan exercint a les escoles creuen que les TIC milloren les qualificacions acadèmiques dels nens i nenes. Segons uns estudis realitzats a partir d'un conveni entre Casi i el grup d'investigació "Didàctica i Multimèdia" de la Universitat Autònoma de Barcelona, en la qual han participat 100 docents i 3000 alumnes tant d'ESO com de primària de tot Espanya, els recursos TIC, sobretot les PDI i Internet, ajuden a millorar l'aprenentatge dels/les alumnes, comportant-los, però, més feina. 
Trobo que és interessant que us llegiu aquesta notícia, la qual la trobareu al següent enllaç

L'evolució de la interfície de Windows

El següent vídeo, en anglès, és un documental de l'evolució que ha tingut la interfície de Windows i de les seves instal·lacions al llarg dels anys.

Us animo a veure'l, és molt interessant!