La persistència de la memòria

ASPECTES GENERALS:
Nom: La persistència de la memòria
Autor (o autors): Direcció i disseny interactiu, Jordi Matas; Guió, Núria París; Assessorament pedagògic, Marta Luna; Composició i arranjaments de la banda sonora, Marc Dalmases; Muntatge, Asun Muñoz i Carlos Rojas; Direcció tècnica i desenvolupament, Andreu Usón; Fotografies, Miquel Pérez; Vídeo, Ignasi Jacob; Direcció de doblatge, Jordi Casanovas; Enginyer de so, Enric Nicolàs.
Distribuït:  BCNmultimèdia
Any de producció o darrera actualització: Fundació Gala-Salvador Dalí, Figueres, 2009.
Edat dels destinataris: Totes les edats (infants, nens, joves i adults).

CONTINGUT
Breu descripció del programa: Aquest programa està centrat en una obra de Dalí, La persistència de la memòria. Totes les activitats del programa estan relacionades amb aquesta obra. Quan entrem a la pàgina principal, hi podem trobar tres blocs ben diferenciats: famílies, escoles i adults. L’usuari és qui tria quin bloc vol utilitzar.



Continguts: Els apartats “Famílies” i “Escoles” tenen les mateixes activitats. La única diferència que hi ha entre ells és que a l’apartat de “famílies” les activitats es presenten de forma més lúdica.
-Educació infantil: Hi apareixen sis jocs interactius que volen presentar l’obra als nens i nenes i volen ajudar a relacionar els elements que hi apareixen amb altres obres de Dalí. També ajuden als nens i nenes a adquirir les habilitats bàsiques d’ús del ratolí. Els sis jocs són els següents: esborreu la fotografia, classifiqueu en dur i tou, busqueu l’objecte, cliqueu sobre els rellotges, trencaclosques dels rellotges tous, galeria d’obres.
-Educació primària: És una activitat amb sis proves que simbolitzen la vida d’aquesta obra, la persistència de la memòria. El contingut de les proves és: l’entorn, la preparació, l’execució, la interpretació, la història i els viatges, la persistència de la persistència de la memòria.
-ESO i batxillerat: Hi apareixen 15 pel·lícules i 30 preguntes sobre temes diferents, relacionats sempre amb en Dalí.
Funcionalitat: Aquest programa permet als usuaris conèixer detalladament l’obra de Dalí, la persistència de la memòria. També serveix per tenir algunes idees generals sobre Dalí i la seva vida. El programa permet jugar i interactuar a l’usuari.
Tipus d’activitat que proposa: Podem trobar diferents tipus d’activitats: relacionar, trencaclosques, respondre preguntes, classificar, etc.




Ús: individual, tot i que en algun cas es pot jugar, competint, amb altres usuaris.
Àrees curriculars relacionades: Àrea d’educació artística.
Competències que es treballen: Competència artística i cultural, tractament de la informació i competència digital, competència lingüística i audiovisual.
Adequació al target: El vocabulari i les activitats són adequades per a cada nivell. Penso, però que als més petits se’ls hauria d’explicar l’activitat, ja que no hi ha cap indicació del què han de fer.
He trobat molt interessant que hi hagi una guia per al professor, on s’hi explica detingudament cada activitat, els seus objectius, el funcionament, etc.

INTERFÍCIE:
Descripció: La interfície es senzilla i entenedora.
Estètica: Atractiva.
Navegació: no- lineal.
Perifèrics especials: No en necessita.

USABILITAT:
El programa és fàcil d’utilitzar. Quan s’entra a la pàgina principal es pot triar entre tres opcions: famílies, escoles i adults.
Un cop s’ha triat una d’aquestes opcions n’hi ha tres més, menys en el cas dels adults: educació infantil, educació primària i ESO i batxillerat.
És poc probable que els usuaris tinguin dificultats a l’hora de navegar pel programa.

INTERACTIVITAT
Tipus de resposta del sistema: Depenent de cada nivell hi ha una resposta o una altra. En alguns casos et diu els errors que has fet, en altres et fa un informe final. A vegades no hi ha cap resposta, simplement et canvia d’activitat.
Què permet fer a l’usuari? El programa permet conèixer, observar, jugar, escoltar, aprendre ,etc. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada